Forbrukslån
Forbrukslån

Ikano Bank ble stiftet i 1991, og eies av møbelkjeden Ikea som igjen ble grunnlagt av Ingvar Kamprad. Selskapet har opplevd jevn vekst i Norge de siste årene, og har blitt en fast tilbyder av forbrukslån til norske kunder. Hos Ikano kan du ikke låne like mye som hos noen av konkurrentene, men til gjengjeld kan de tilby relativt gode rentenivåer sammenlignet med mange andre konkurrenter. Som med andre lån lønner det seg å ha kortest mulig nedbetalingstid. Du vil bli premiert jo raskere du betaler tilbake lånet, og mindre lån vil være dyrere å ta opp.

Slik skaffer du forbrukslån hos Ikano Bank

Den beste måten å gå frem er ved å besøke Ikano Bank sine hjemmesider (les vår omtale her) og derfra ta seg til siden hvor du kan søke om forbrukslånet. Her vil banken spørre om en del informasjon om slike ting som inntekt, formue og hvordan de kan kontakte deg. Søknadene hos Ikano er uforpliktende og du betaler dermed ingenting for at selskapet skal vurdere søknaden din. Deretter vil de gjennomføre en kredittsjekk av deg og lete etter betalingsanmerkningen og løpende inkassosaker. Dersom du ikke har noe av dette og du har en jevn inntekt kan du forvente et positivt svar innen kort tid. Deretter tar det kort tid før pengene er på konto dersom du velger å signere elektronisk på nett.

Gebyrer med Ikano Forbrukslån

Ikano Bank belaster et termingebyr på kr 50 som er marginalt høyere enn noen av konkurrentene (rundt kr 5 mer). Til gjengjeld har de svært fleksible betalingsløsninger, hvor du kan velge mellom flere måter å betale tilbake pengene du skylder til selskapet. De har også lave nominelle renter som strekker seg fra 8,9-19%, og dette er relativt bra. Dersom du har god kredittverdighet og kan vise til en god betalingshistorikk vil du bli premiert for dette gjennom lavere renter.