Forbrukslån
Forbrukslån

Å refinansiere forbrukslån er en god mulighet i de tilfeller hvor det er mulig å oppnå en lavere rente og mindre administrasjonskostnader. Hovedhensikten med en refinansiering er å spare penger, og summen du kan spare avhenger av et par faktorer som vi vil forklare nærmere. For det første er det viktig å hente inn gratis tilbud fra så mange banker som mulig, samt å kartlegge den eksakte summen du skylder før du velger hvilken løsning du velger å gå for.

Mange små forbrukslån samles i ett

Forbrukslån har blitt en rimelig og vanlig måte å låne penger de siste årene, men mange sitter også med flere smålån med forskjellig effektiv rente. Det første du må gjøre er å finne ut akkurat hvor mye du skylder og hva den totale effektive renten utgjør. Hvis du har 3 smålån med rentenivåer på 18%, 19% og 23% må du regne ut hva du betaler på hvert lån per måned for å finne sluttsummen. Deretter må du søke om lån hos flere banker for å få et pristilbud. Det er stor konkurranse i det norske markedet mellom forskjellige banker og utlånere. Derfor er det stor sjans for at du vil klare å finne noen med lavere renter enn det du har betalt fram til nå. Husk at du også må inkludere eventuelle gebyr og derfor alltid burde forholde deg til den effektive renten.

Så mye kan du spare

Har du kr 40 000 utestående til en effektiv årlig rente på 20%, vil dette tilsvare årlige betalinger på kr 8 000 bare i renter. Er disse lånene spredt blant forskjellige långivere vil du også bruke tid og energi på å holde oversikten over alle lånene. Refinansierer du forbrukslånet med en rente på 15% vil du spare kr 2 000 per år. I tillegg vil du også spare på gebyrer, tid og ressurser ved at du kun trenger å forholde deg til én långiver.