Forbrukslån
Forbrukslån

En god del, som tar opp forbrukslån, nøyer seg med lån opp mot kr 100 000. Dette dekker som regel det en har behov for, men av og til er ikke dette tilstrekkelig. Da er det gunstig å sjekke ut banker som låner ut flere hundretusen.

Store forbrukslån

Forbrukslån er ofte usikrede lån, dvs at du ikke må stille sikkerhet for lånet. Dermed vil også rentene på et slikt lån oftest være høyere enn ordinære boliglån. En noe høyere rente trenger ikke nødvendigvis skremme deg fra å ta opp et slikt lån. Vurderingen bør være om du trenger lånet eller ikke. Har du ikke mulighet til å få et ordinært lån med pant i eiendom, er du en aktuell kunde for denne typen lån. Det finnes flere banker som låner deg summer mellom kr 350 000 og kr 500 000. De bankene med høyst lånesum er OPP Finans og Bank Norwegian. Din jobb blir å sammenligne tilbudene, om du ikke velger å benytte en låneagent til søknaden.

Kostnader

Å ta opp et lån vil koste deg mer enn lånesummen, og det er vi alle innforstått med. Leter man etter et stort forbrukslån er det hvor mye det vil koste totalt, som betyr noe. Når en tar opp lån bør en sammenligne både rentenivå, etableringsgebyr og termingebyrer. Disse kan variere en god del. I tillegg bør andre betingelser for lånet også vurderes. OPP Finans kan tilby deg opptil kr 500 000 i lån, med en rente mellom 7,50% og 18% over 15 år. Bank Norwegian kan tilby samme lånesum, men med rente mellom 8,99% til 21,24%. Hvilken rente akkurat ditt lån vil få er avhengig av kredittsjekk og individuell vurdering. Ønsker du noe mindre lån kan kanskje yA Bank være et alternativ. Her er grensen oppad for lån kr 400 000.