Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er nyttig, kanskje spesielt ved store uforutsette utgifter. Da er det ekstra ille om en skulle få avslag på søknaden. Bankene har forskjellige betingelser for å innvilge lån, og derfor kan du få lån selv om en bank har sagt nei tidligere.

Søknaden ikke innvilget

En som søker forbrukslån blir vurdert utfra en rekke kriterier. Noen av disse har bankene satt selv, og andre kriterier settes gjennom lovverket. Bankene er blant annet pålagt å avslå låneopptak om de mener at kravene ikke fylles. I utgangspunktet er dette bra, og en sikkerhet for både banken og søkeren. Har du fått avslag er det en grunn til dette, men det trenger ikke være korrekt. Det du bør gjøre er å vurdere hvorfor du fikk avslag, og om du skal fortsette å forsøke å få et lån. Vurderer du det slik at du er avhengig av å få lånet er det en del ting som kan gjøres.

Forbedre sjansene dine til et forbrukslån

Når en sitter med et avslag på et lån kan det være lett å bare gi opp, men trenger du virkelig lånet må du heller se på hvordan du kan bedre sjansen, for lån. Det enkleste er som regel å rett og slett søke i en annen bank, som setter betingelsene for lån på en annen måte. En annen løsning er å søke lån sammen med en «medlåner». En medlåner vil si at to personer står ansvarlig for søknad og tilbakebetaling. Når banken da gjør en kredittvurdering gjøres dette på begge, og vil forbedre sjansen for at banken innvilger lånet. I en prosess ved å søke lån på nytt kan det også være smart å ta en kredittsjekk på seg selv. Det vil da komme frem om banken har vurdert deg utfra de riktige opplysningene.