Forbrukslån
Forbrukslån

Lånemarkedet er smekkfullt av forskjellige forbrukslån og bankene overgår hverandre med å tilby kundene de beste rentene og de gunstigste vilkårene, men når sant skal sies er tilbudene vi ser kun veiledende.

Det betyr i praksis at bankene viser til representative låneeksempler når de oppgir sine rentenivåer og betingelser, og at enhver søknad som kommer inn faktisk vil bli vurdert individuelt. Disse vurderingene gjøres etter at lånesøkeren har blitt kjørt gjennom en kredittsjekk av et uavhengig selskap. Resultatet av denne sjekken er en kredittvurdering som banken vil legge til grunn for sine vurderinger.

Basert på denne kredittsjekken og søkerens personlige økonomi, forventede betalingsevne og flere andre momenter, vil bankene utarbeide et tilbud som kunden vil motta. Dette tilbudet kan og vil trolig derfor avvike fra det tilbudet som bankene reklamerer med – og dette kan gå både i positiv og negativ retning.

Det betyr igjen du som søker faktisk burde søke i flere banker hvis det er et forbrukslån du er ute etter, for ved å gjøre nettopp det kan du sammenligne tilbudene fra de forskjellige aktørene og se hvem som kan gi deg de beste betingelsene. Bankene vil vurdere deg forskjellig, og mens noen vil gi deg et lån vil andre faktisk kunne avslå søknaden din, så her er det ingen grunn til å stå med lua i hånden.

Hvis du synes dette virker som en vanskelig og omfattende oppgave kan vi anbefale at du bruker en finansagent. På deres hjemmeside kan du sende inn én søknad og deretter blir du kontaktet innen 15 minutter. Etter en kjapp gjennomgang av din søknad for å se etter eventuelle mangler, vil den bli videresendt til en rekke banker. Disse vil komme med hvert sitt tilbud til deg.

Det betyr at du får fordelen av å søke til flere banker samtidig, men at du unngår alt arbeidet! Lånet vil dermed kunne være på din konto innen 48 timer hvis alt går som smurt!