Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste av oss føler at vår egen økonomi, og våre prioriteringer, er privat. Dette aksepterer også de aller fleste utlånere, selv når det dreier seg om et forbrukslån uten sikkerhet. For utlåner er det nok å vite at du som låntager har en inntekt som står i positivt forhold til lånesummen, altså at du er i stand til å betjene ditt lån. Hva du så bruker pengene til, er helt og holdent din egen sak.

Må jeg føre opp lånegrunn?

Du har kanskje allerede lagt merke til at det fins en rubrikk i låneskjema hvor du må oppgi din hensikt med forbrukslånet. I denne rubrikken kan du hos de fleste utlånere kun fylle inn «forbruk». Långiver er pålagt å spørre om din hensikt, og du er nødt til å fylle ut denne rubrikken. Dette er knyttet til loven om hvitvasking av penger, men betyr ikke at du må oppgi et konkret formål med ditt lån. Hva du bruker lånesummen til er en privatsak.

Forbrukslån til hva som helst

Ja, ditt forbrukslån kan du faktisk bruke til hva som helst. Du behøver ikke legge til grunn et bestemt formål, men du bør jo ha et bestemt formål med ditt lån for din egen skyld. Med en god plan, både når det gjelder hensikten med lånet og tilbakebetaling, vil du ha full oversikt og kontroll over din økonomi helt til lånet er tilbakebetalt. Dette er altså et lån du kan ta til rent forbruk, det være seg elektronikk, ting til hjemmet, sports- og fritidsutstyr eller ferie. På utlåners hjemmesider finner du i de fleste tilfeller en såkalt «lånekalkulator». Med denne kan du raskt regne ut hvor mye ditt potensielle lån vil koste deg. Det lønner seg alltid å sammenligne ulike lån, og deretter velge det som passer deg best. Husk at alle søknader er uforpliktende for deg.