Forbrukslån
Forbrukslån

Brukskreditter er ikke like vanlige som forbrukslån i Norge, og dette skyldes at søknadene er litt vanskeligere å få innvilget i normale privatbanker. Her ser vi på eksempler fra småbanker der dette er like enkelt å skaffe seg som vanlige lån til forbruk. Det finnes flere forskjeller mellom de to, men i hovedsak handler det om rentebelastning og kontroll over tilbakebetalingen. Forbrukslån vil for eksempel ha en fastsatt nedbetalingsperiode og hele summen blir tilgjengelig på konto i det lånet blir innvilget. Med brukskreditter er dette annerledes da en ny konto opprettes hvor lånebeløpet står klart til enhver tid. Du betaler kun renter på det beløpet du trekker ut av kontoen, og brukskreditten kan også fornyes uten at du trenger å søke på nytt

Likt forbrukslån på mange områder

På lik linje med forbrukslån vil det ikke stilles noen krav til pant eller sikkerhet på brukskreditter. Andre fellesnevnere er at man ikke kan ha noen betalingsanmerkninger og at den personlige økonomien er stabil med fast inntekt. En brukskreditt vil i enkelte tilfeller ha et litt høyere rentenivå og dette skyldes at betingelsene er annerledes. Ettersom du kan fornye lånet flere ganger, og selv bestemmer hvor mye du vil trekke ut løper utlåneren en større risiko. Brukskreditter, slik den du kan få fra Komplett Bank, strekker seg også i mange tilfeller over lenger tid enn forbrukslån. Denne typen lån har nemling ingen «sluttdato».

Fordelen med en brukskreditt

Det som gjør brukskreditter unike er man som låntaker selv bestemmer tidspunkt og sum for de pengene man har disponibel på kontoen. Det er ikke alltid godt å vite når man trenger litt ekstra penger, og utgifter kan oppstå ut av det blå. Brukskreditten står alltid tilgjengelig for de tidspunktene hvor du trenger det mest, og du slipper maset med å sende inn informasjon og nye dokumenter. Brukskreditten kan fornyes et antall ganger i henhold til kontrakten du har med utlåner, og du betaler kun renter på det du bruker (eller velger å ha disponibelt på din egen konto).