Forbrukslån
Forbrukslån

Det skjer noen ganger uventede ting i livet. En kan miste jobben, bli langvarig syk eller andre ting. Har man da flere lån kan det bli vanskelig å betjene alle, og en ser ikke helt hvor penger til alle avdragene skal komme fra. En betalingsutsettelse kan hjelpe deg, men ikke utsett betaling på forbrukslån. Det koster mer enn det smaker… Kvitt deg med den dyreste gjelden først.

Lånene dine, og betalingsutsettelse

I utgangspunktet er det ingen som ønske å bli sittende med gjelden lengre enn planlagt, men det er det som skjer ved en betalingsutsettelse. Det ligger i ordet… De vanlige bankene har ofte ordninger, som utsettelse av betaling på gjeld. Da de vet av erfaring at for eksempel enkelte kan trenge lengre tid på et lån enn planlagt. Det er ofte ikke vanskelig å få orden på dette, om en tar kontakt med banken og ber om et møte. Forbrukslån er ikke like enkelt å få utsettelse på, og heller ikke anbefalt. Noen utlånere, som OPP Finans, gir faktisk ikke slikt tilbud. Å utsette betaling på forbrukslån vil koste deg utrolig mye mer på sikt enn tenkt.

Løs det slik

Betale ned kredittkort eller forbrukslån først? Forbrukslån bør du altså overhodet ikke utsette betaling på, mens andre lån er det ingenting i veien for å velge denne løsningen. Det være seg boliglånet eller billånet. Årsaken til dette er mer gunstig er rentenivået. Begynn med å undersøke det billigste lånet du har, og hvilken ordning du kan få, deretter det nest billigste og så videre. For eksempel er studielånet det siste du bør betale ned. Det er fortrinnsvis best å ikke stoppe all betaling helt. Sats på å betale alle rente utgiftene, mens du får lånegjelden frosset. Da er du sikret å ikke komme ut med mer gjeld når kneika er over. Klarer du i en slik situasjon å kvitte deg med usikrede lån og kreditter for godt, da vil det være det beste.