Forbrukslån
Forbrukslån

Mange nordmenn kjenner seg igjen uttrykket «gjeld oppetter nakken», og det kommer av at vi er meget flinke til å ta opp nye lån og bruke kredittkort selv om man egentlig kanskje ikke har råd til det. Det gjelder også for mange som søker om forbrukslån. Men hvilken gjeld bør man kvitte seg med først?

Kredittkortet bør være førsteprioritet

Uansett hvor mange lån og hvor mye gjeld man har, så er det alltid en ting som bør prioriteres. Et forbrukslån kan ha en relativt habil rente, og kan i de aller fleste tilfeller vente dersom man har kredittgjeld.

Mange kredittkort har nemlig en effektiv rente på over 30 prosent, og følgelig vil det være ekstremt viktig å kvitte seg med denne gjelden før man for eksempel betaler ned et forbrukslån. Også verdt å nevnte er at slike kort gjerne har en rentefri periode på opp mot to måneder, og denne vil være lur å utnytte dersom man har mye gjeld.

Refinansiere kredittgjeld med forbrukslån

Faktisk vil vi også anbefalte at man ser på muligheten for å refinansiere kredittgjelden gjennom et bra forbrukslån. Da kan man nemlig halvere renten og den totale kostnaden med gjelden, og følgelig spare svært mye penger.

Uansett så er moralen enkel – kredittgjeld bør alltid prioriteres foran nedbetaling av et forbrukslån. Det samme gjelder for andre typer lån som har enda lavere rente.