Forbrukslån
Forbrukslån

Til tross for at en har god kontroll på økonomien til vanlig hender det at en havner i en vanskelig situasjon. Et lite forbrukslån kan virke som en god løsning da, og det er det normalt sett. Har du da i tillegg annen kreditt vil dette til slutt bli dyrt. Løs det med å refinansiere.

Dette er refinansiering

Har du et forbrukslån på kr 50 000 kan det koste deg opp mot kr 3 000 i renter og gebyrer pr år. Har du kun dette ene lånet er det ikke ille, og utgiftene er håndterbare. Kommer det da kredittkortgjeld på toppen av dette vil situasjonen straks se noe annerledes ut. Da kan de totale rente – og gebyrutgiftene hver eneste måned komme opp i over kr 1000. Det vil si over 12 000 i året. Refinansiering vil si at du tar opp et lån, som du benytter til å løse inn alle andre smålån og kredittgjeld. Dette vil gi deg større spillerom i hverdagen økonomisk.

Dette sparer du

La oss si at du har et forbrukslån på kr 50 000. I et tenkt eksempel vil det utgjøre rundt kr 750 i renter og gebyr pr mnd. Kommer det da 2 kredittkort på toppen av dette, med en rente på rundt 23%, vil disse koste deg ca kr 545 (kreditt på totalt kr 24 500) hver måned. Alt i alt betaler du altså opp mot kr 1 300 i renter + gebyrer hver måned! Det vil være atskillig bedre å refinansiere og heller benytte de ekstra kronene til sparing, eller betale raskere ned på selve gjelden. Vi har nå kun gitt deg et eksempel på dette, og det vil ikke gjelde alle. MEN – absolutt verdt å undersøke for mange.