Forbrukslån
Forbrukslån

Ved å sette opp de ulike lånene mot hverandre kan du raskt finne ut av hvor mye du sparer på å velge riktig tilbyder. Sammenlign forbrukslån og spar tusenvis av kroner som du kan bruke på noe morsomt istedet for at de går rett i lomma til banken.

Slik gjør du det

Sett deg ned og sammenlign forbrukslån. Det viktigste du må se på er den effektive renten, ettersom det er denne som avgjør hvor mye banken skal ha av deg for å låne deg penger. Det er et prosentvis tall som er inkludert gebyrene du betaler for å ha lånet.

La oss ta et eksempel:

Du skal låne kr 65 000 og betale de ned over fem år. Hos Bank Norwegian er termingebyret på kr 30, og lagt sammen med etableringsgebyret på kr 950, blir den effektive renten på 17,80%. Etter fem år har du betalt kr 30 872 som «takk for lånet».

Sammenlign forbrukslån og spar penger – hadde du gjort dette ville du spart kr 3 518. Lånet fra Telefinans – Ryddelånet – har nemlig bedre rente på 15,80%. Dette er godt over tre tusenlapper som du kunne brukt på noe helt annet. Aldersgrense og andre vilkår er naturligvis avgjørende for om du får lånet eller ikke, men så lenge du oppfyller alle krav, bør du alltid sikte deg inn mot den laveste renten.