Forbrukslån
Forbrukslån

De fleste av oss har allerede en eller annen form for gjeld, enten det er i form av et boliglån, et studielån eller et godt, gammeldags forbrukslån. Har man flere slike lån så vet man at forskjellen på rentene er ganske store, men hvor lav rente er det egentlig mulig å få på et slikt kredittlån?

Under 10 prosent rente

De fleste som ikke kjenner markedet eller vet hva bankene tilbyr vil si at et forbrukslån er et usannsynlig dårlig lån som man ikke må finne på å søke om. Men hvis man går litt nærmere inn på de ulike lånene på markedet, så behøver det egentlig ikke være så ille. Mange banker tilbyr nemlig en effektiv rente på under 10 prosent til sine kunder. Den renten du får er satt individuelt til deg, og følgelig vil din personlige økonomi påvirke renten. Den laveste renten hos Bank Norwegians forbrukslån er på 9,59%.

Slik setter de renten

Men dersom du er ung, har hatt en varierende inntekt de seneste årene og generelt ikke har den beste økonomien, så vil du neppe få en slik rente. For det samme lånet kan den effektive renten være over 22%, og følgelig vil det være et dyrt forbrukslån. Med andre ord bør du passe på at du har ting på stell før du søker om et forbrukslån.