Forbrukslån
Forbrukslån

Norge og nordmenn flest har opplevd en utrolig sterk velstandsøkning det siste tiåret som følge av skyhøye oljepriser, lave renter og sterk krone. Som en del av dette velger stadig flere nordmenn å ta opp forbrukslån for å finansiere sine drømmer. På grunn av den økte konkurransen har flere långivere valgt å øke beløpene de tilbyr kundene sine. Det er nok kun et spørsmål før de fleste utlånere i Norge velger å gjøre det samme.

Vilkårene er bedret

Et av selskapene som var tidlig ute med å tilby høyere beløp til forbrukslån er OPP Finans. Morselskapet er Gjensidige Bank ASA, og selskapet har de siste årene blitt kjent for å tilby svært lave nominelle renter. Når de tilbyr høyere lån, og opptil kr 500 000 er det spesielt de mer velstående kundene de søker etter. Det finnes også flere banker som tilbyr såpass høye lånesummer og en av disse er Norwegian Bank, som først gjorde inntog på det Norske markedet for noen få år siden. Selskapet eies 20% av flyselskapet Norwegian, og kan vise til sterk vekst.

Større summer gir større frihet

Det kan være flere fordeler med å låne høyere summer med forbrukslån (se ulike lån uten sikkerhet her). For det første er det smart å refinansiere hvis man sitter med flere små lån. Dette gjør man ved å samle alle lånene før man betaler ned alt ved hjelp av et forbrukslån. Forhåpentligvis vil man klare å skaffe en lavere rente dersom man gjør dette. I tillegg kan større summer på forbrukslån gjøre det mulig å realisere drømmer man ikke nødvendigvis ellers ville hatt råd til. Kjøp av bil, båt og motorsykkel koster mye penger, og dersom man har en stabil privatøkonomi med høye inntekter vil høyere lånebeløp gi bedre muligheter.