Forbrukslån
Forbrukslån

En ryddig privatøkonomi tåler et forbrukslån rundt kr 5 000 og opp til kr 15 000, om en trenger ekstra kontanter til noe. Det kan være noe så enkelt som noe en trenger til hjemmekontoret eller microovnen som ble ødelagt. Selv om du har råd til å ta opp lån, sjekk betingelsene.

De små lånene

Noen trenger store lån, og andre små lån. Uavhengig av hva man trenger er det ulønnsomt å låne mer enn det en behøver. Har du behov for penger til en ny vaskemaskin vil et lån rundt kr 5 000 – kr 10 000 være tilstrekkelig. Mange banker tilbyr forbrukslån lån helt ned til kr 5 000. En av disse er Bank Norwegian, mens Folkia faktisk tilbyr lån helt ned til kr 1 000. Hva du velger er selvfølgelig opp til deg, men vi anbefaler deg å sjekke betingelsene også når lånet er lite.

Nedre grense på kr 10 000

En del banker har satt nedre grense for lån til kr 10 000. Her kan rentene variere mye, og det er verdt sjekke betingelsene nøye. Rentene kan ligge helt nede rundt 7,5% og oppover. Hva din endelige rente vil bli bestemmes av kredittsjekken banken tar når du søker forbrukslån. OPP Finans og Santander Consumer Bank er to banker som gir lån ned til kr 10 000. Rentespennet hos disse bankene spenner seg helt fra 7,9% og opp til 18%. Vær oppmerksom på at selv om en bank kan virke billigere enn en annen lønner det seg sjakke hos begge.