Forbrukslån
Forbrukslån

Grunnen vi har for å søke et forbrukslån er en privatsak. De aller fleste utlånere respekterer dette og vil ikke spørre om hva du skal bruke pengene til. Det kan være til oppussing, bilkjøp, et prosjekt eller alt mulig annet. Det kan også være at du ikke har en spesifikk utgift du vil dekke, men snarere trenger noen penger som reserve en periode. Uansett, hvorfor du vil ha et lån er din egen sak.

Penger i reserve

Du har en helt ok økonomi, men ser at i det kommende året vil du kunne trenge litt større summer nå og da. Å skulle ut med større beløp kan gjøre økonomien litt i det trangeste laget, og det vil du helst unngå. Nå er det slik at enkelte banker, som f.eks. Online24-lånet, kan gi deg et forbrukslån som du ikke betaler renter på før du bruker av pengene. Du betaler dessuten kun renter av den delen av lånet som du har benyttet deg av. Dette er en lur måte å ha penger i reserve på.

Det står at jeg må oppgi grunn?

Hvis du ser på søknadsskjemaet til en utlåner, vil du se en rubrikk som spør om hva forbrukslånet skal brukes til. Denne rubrikken er du nødt til å fylle ut. Norges lover krever dette og det dreier seg om internasjonal lovgivning i kampen mot hvitvasking av penger. Du trenger ikke skrive noe annet enn «forbruk» i denne rubrikken. Du trenger altså ikke å oppgi spesifikt formål med pengene. Alt utlåner interesserer seg i er at du er i stand til å betale lånet tilbake.