Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån er langt fra gratis, og selv om enkelte banker nå begynner å tilby gebyrfrie lån, så er det langt fra tilfellet for alle. Man er ved oppstarten av et lån nødt til å betale for etablering av lånet (etableringsgebyr), og man er ved hver termin (som regel månedlig) nødt til å betale et termingebyr.

Så mye varierer termingebyret

For de billigste lånene på markedet, så påløper kun et termingebyr på kr 30 for hver måned. Det er absolutt en sum å leve med, som ikke vil utgjøre de store forskjellene på totalkostnaden for lånet. På andre siden har man de bankene som skal ha seg ganske godt betalt i form av dette gebyret, som Nordax Finans sitt forbrukslån. Hos Nordax må man nemlig ut med hele kr 65 ved hver termin, noe som fort blir dyrt dersom man velger maksimal nedbetalingstid på 15 år. For øvrig vil som regel de lånene som har en lav effektiv rente også ha lave gebyrer, og følgelig være et gjennomført billig forbrukslån.

Lån med kr 0 i termingebyr

De færreste bankene på markedet tilbyr deg et lån uten å kreve gebyrer, men som vanlig er det alltid et unntak som bekrefter regelen. I dette tilfellet heter unntaket Santander Consumer Bank, og de krever verken etableringsgebyr eller termingebyr for sitt forbrukslån. Verdt å merke seg er at forbrukslånet fra banken kun er gebyrfritt dersom du låner under kr 70 000.