Forbrukslån
Forbrukslån

Selv om du oppfyller de søkekriteriene som banken stiller til deg som vil ha et forbrukslån, så er det ikke dermed sagt at du får innvilget søknaden og får den summen du ønsker å låne. Man er nemlig avhengig av å ha en inntekt og en økonomisk situasjon som samsvarer med ønsket lånebeløp.

To er bedre enn én

Og hvis du ikke har høy nok inntekt til å låne for eksempel kr 300 000, så vil det finnes en enkel løsning på det problemet. Finner du noen å søke sammen med, så øker sjansen for innvilgelse betraktelig. Banken ser nemlig på det som en langt større risiko å gi ut et forbrukslån til en persone enn hva de gjør med to.

I tillegg vil det faktum at man søker sammen med noen kunne sørge for at dere får en bedre rente. Igjen handler det om risikoen og bankens sikkerhet, og to som søker om et forbrukslån kan spare mye penger på renter og gebyrer.

Hvem kan være medsøker?

Det vanligste når man søker om forbrukslån med en medsøker, er å gjøre det sammen med samboer, kjæreste eller ektefelle. Men har man ikke mulighet til dette eller er enslig, så kan man naturligvis søke sammen med noen helt andre – enten det er snakk om en kamerat eller et familiemedlem.