Forbrukslån
Forbrukslån

Når man vil ha et godt forbrukslån må man sammenligne de forskjellige bankene. Sammenligne renter, gebyrer og nedbetalingstid. Da det finnes utrolig mange lånetilbydere kan dette fort ta mye tid, om man sammenligner en og en bank. Låneagenter/finansagenter gjør faktisk jobben nesten helt ferdig for deg.

Låneagenter

En låneagent er et firma som har spesialisert seg på å tilby forbrukslån, fra flere forskjellige banker. De samarbeider med et visst antall banker, og det er disse du får lånetilbudene fra. Du sender en søknad inn til låneagenten, men mottar flere tilbud. Det er låneagenten som sørger for at din ene søknad blir sendt til bankene. Å bruke en låneagent er gunstig, ikke bare er det gratis for deg, men du kan velge mellom flere tilbud. Låneagenten er, som sagt gratis, da selskapet får sin betaling fra bankene. Når du tar opp et lån hos en av bankene selskapet samarbeider med, får låneagenten en betaling fra banken. Låneagentene samarbeider med banker som gir like betingelser for forbrukslån. Det som kan variere er renten du får på lånet ditt. Dette da hver bank setter renten individuelt. Låneagentene gir deg kun renteeksempler.

Låneagentens ansvar

Finansloven gjelder også låneagentene. Så når du sjekker opp for eksempel Finansa (med sine 11 samarbeidende banker) eller Lendo (med 12 banker) så kan du være viss at dette ikke er noe tull. Låneagenten ikke bare videresender søknaden din, men de er også ansvarlig for om banken følger opp sine forpliktelser i tilbudet du får. Viser det seg at en bank ikke følger opp slik de skal er låneagenten forpliktet til å melde dette, samt avslutte samarbeidet med banken. Vær likevel oppmerksom på at når lånepapirene er signert av deg, og returnert til banken, da er låneagentens ansvar avsluttet.