Forbrukslån
Forbrukslån

Forbrukslån kan være kostbare, det er ikke til å komme fra. Det gjelder egentlig alle typer kreditt/lån, som gis uten sikkerhet. Det trenger ikke bli det, men da må man aktivt gå inn for dette. En løsning kan være å refinansiere, men når?

Betaler du for mye – vet du?

Å ha et greit lån er for de fleste ikke noe problem økonomisk, men hva om man har flere? Kanskje sitter man på et par smålån og benyttet kreditt på et kredittkort? Hvor mye betaler du egentlig hver måned på disse? Ofte viser det seg at man betaler mer enn man trodde totalt sett. Det er ikke alle som tenker over, at noen hundrelapper her og der plutselig over et år blir til mange tusen kroner. Det vil alltid lønne seg å ha færrest mulig forskjellige kreditorer. Har du flere bør du refinansiere med et forbrukslån. Når du refinansierer tar man opp et lån, og benytter dette til å løse inn all annen smågjeld. Det vil gi et lån, med som oftest lavere rente, samtidig som en forholder seg kun til en bank.

Det vil lønne seg

La oss si du har kredittkortgjeld og smålån fra 3 forskjellige finansselskaper. Du har kr 15 000 i kredittkortgjeld med en rente på 23,41 %. Smålånene er på kr 30 000 totalt, og med en rente på rundt 18%. Lånene koster deg da kr 15 600 over 5 år. Kredittkortgjelden koster deg kr 1 780 pr år (eller mer om du kun betaler minstebeløpet). Grovt regnet betaler du kr 4 900 bare i renter totalt pr år. Tar du opp et lån fra for eksempel Santander Consumer Bank, som dekker all gjelden (refinansierer) vil det koste deg rundt kr 3 800 i rentekostnader om renten er 15%. Du sparer altså kr 1 100 pr år om du refinansierer. Det er i slike situasjoner du bør refinansiere forbrukslån.