Forbrukslån
Forbrukslån

Bruk av kredittkort og forbrukslån har vært økende i mange år nå. Det er greie og uproblematiske bankprodukter, i hvert fall for de fleste. Det gjør det enkelt å finansiere store og små ting, samtidig som renten på dette ikke er uoverkommelige. Hva du bør velge skal ikke vi legge oss opp i, men det er greit å ha klart for deg hva ens behov er.

Behov for forutsigbarhet og faste utgifter – forbrukslån

Hva man skal velge av kredittkort og forbrukslån er ikke like enkelt å finne ut av alltid. Det man skal tenke over er hvilken bruk man skal ha. Vil du ha en utbetaling, og faste utgifter hver måned bør du velge et forbrukslån. Da trenger du ikke lure på hvor mye du skal betale, eller at beløpet kommer som en «overraskelse». Det er lett å sette terminbeløpet inn i budsjettet som en fast betaling, og resten går av seg selv. I tillegg er denne gjelden rimeligere enn om du må betale renter på et kredittkort. Du har også sjansen til å betale ned raskere, om du har muligheten. Da blir det enda billigere.

Er variable utgifter greit – kredittkort

Kortbruk er blitt et vanlig betalingsmiddel i dag. Det gjelder også bruk av kredittkort. I valget, kredittkort og forbrukslån, vil kredittkort passe godt om du ikke har behov for de samme utgiftene hver måned. Takler du variasjonen lave og høye utgifter er kredittkort et godt valg. Rentemessig er kredittkort dyrere enn et forbrukslån. Klarer du derimot å betale all benyttet kreditt, innen den rentefrie perioden, er brukt kreditt rentefri. Kredittkort passer godt om du ofte har behov for små/middels store summer du ikke har tilgjengelig selv, men har på et kort.